Una mica d'història...

Dins del terme de Cornet s'hi troben les capelles de Santa Sussana de l'Abellar, Santa Fe (trobades les restes recentment) i l'Església de Santa Maria de Cornet.

La història de Cornet ens porta a l'any 2000 a.C. quan es troben les restes

de la primera manifestació humana al territori. No és fins l'any 1025 d.C.

quan es converteix en població, anomenada "Villa Cornetto". Vuit anys

després, hi ha la primera referència de la parròquia "Santa Maria Cornetto".

Més tard, al 1063, Cornet depèn de Vic.

Santa Susanna de l'Abellar

Continuant amb la història, el 1239 apareixen dues esglésies romàniques: Santa Susanna i Santa Fe. I al 1331 es produeix la primera visita Pastoral del Bisbe de Vic, Galceran Sacosta, que es reuneixen amb obrers i feudals de les masies.

L'església es reforma el 1621, conservant la seva estructura primitiva però canviant campanar, capelles laterals i sagristia. 

Pel que fa a l'economia del terme, el 1700 aconsegueixen millorar gràcies a la bonança de finals del segle XVII i principis del XVIII, i la pagesia enriqueix i reforma les seves masies.

La incorporació de Cornet a Sallent arriba l'any 1840. A partir del 1936, el municipi i la Generalitat es fan càrrec de l'ensenyament, que fins aleshores s'havia dut a terme a l'església. Les noves formes de vida, la mecanització del camp i les grans possibilitats de desplaçament, entre altres, han canviat l'estil camperol. Així, l'inici de les obres de restauració de l'església van ésser tot un símbol d'un nou enfortiment d'aquest terme.

Santa Maria de Cornet

santamariadecornet@gmail.com

Església de Santa Maria de Cornet

Sallent - Cornet (Bages)

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

Escriu-nos

©2018 by Associació Amics de Cornet

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now